Vandperler til orkideer

En smart trick til sine orkideer, er at sætte dem i vandperler. Det for det første rigtigt pænt, hvis man kan finde lilla vandperle til sin lilla orkide. For det andet slipper man for at skulle vande orkideerne hverdag. Det kan godt være et større arbejde, hvis man har 30-50 planter, der skal vandes hver dag.

Man kan også bruge gennemsigtige vandperler og vandkugler, hvis man synes, at det er pænere.

Bruger du gødning? Så kan vandperler også bruges. Bare husk at sætte gødning vandperlen først, inden at du tilsætter vand, så fungerer det meget bedre.

Der er altså noget særligt over orkideer og det er for sjovt, at netop denne plante er min mors yngslingsplante. I alle de år vi har boet i lejlighed, har hun meget tid på sine orkideer, og de er virkelig flotte!

Man behøver ikke bruge vandkugler til sin orkideer, men hvis de skal stå på spisebordet, så kan det godt være lidt upraktisk, hvis der er meget jord. Jord og fødevare hænger bare ikke sammen – især ikke hvis jordbakterierne kommer op i maden.

Netop i denne sammenhæng vil det have sin fordel at bruge vandperler, der ikke bare er mere renlig, men som rent faktisk også viser det og kan være pæne til bordet.

Netop mange bruger vandperle i badekarret og i vindueskarmene. Netop fordi at vandperlerne er sjove og hyggelige, kan man også bruge dem på bordet, som man bruger dem til badekaret. Især hvis der er levende lys, så kan det være pisse hyggeligt, når kuglerne med deres farver tager imod det levene lys.

Det giver former, skygger og hygge til bordet.

Hvis man har derudover har en dug på bordet – gerne i en hvid farve, så kan det virkelig give noget hyggelig præg til aftensbordet.

Men derudover så har vandperlerne sin begræsninger.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.